Been heeft genoeg gezien: 'Ramalho achilleshiel PSV'

Been heeft genoeg gezien: "Ik vind hem de achilleshiel van dit PSV"

30 oktober 2023 om 07:11

André Ramalho is de achilleshiel van PSV. Die conclusie trekt Mario Been, nadat de Braziliaanse verdediger in de gewonnen 'topper' tegen Ajax (5-2) opnieuw geen goede indruk maakte.

Ramalho liet zich keer op keer kloppen door Brian Brobbey, die veel vaker dan één keer had kunnen en moeten scoren. In de Eredivisie blijft hij nog wel overeind, denkt Been, maar voor het Champions League-niveau komt de 31-jarige PSV'er flink tekort. In VP's spelersrapport van PSV kreeg Ramalho ook het laagste cijfer.

"Ik vind hem de achilleshiel van dit PSV. Niet zozeer in de Nederlandse competitie, want ze hebben tien wedstrijden gespeeld en dertig punten behaald, maar internationaal vind ik het echt veel te weinig", aldus Been bij Dit Was Het Weekend op ESPN. "Ook tegen Ajax vond ik het veel te weinig."

Ramalho raakte dit seizoen zijn basisplaats kwijt aan Armel Bella-Kotchap, maar de Duitse huurling heeft een schouderblessure opgelopen en komt in 2023 waarschijnlijk niet meer in actie. Als extra optie voor de verdediger denkt PSV aan Miles Robinson. Hij loopt op 31 december uit zijn contract bij Atlanta United.