Vaessen krijgt knuffels en applaus en maakt rentree bij RKC, mét helm

Vaessen krijgt knuffels en applaus en maakt rentree bij RKC, mét helm

30 oktober om 13:09

Etienne Vaessen heeft vier weken na zijn botsing met Brian Brobbey tijdens RKC Waalwijk - Ajax de groepstraining hervat. Dat deed de doelman met een helm.

Vaessen trainde vorige week individueel en heeft maandag de volgende stap gezet richting zijn terugkeer onder de RKC-lat. Na het in ontvangst nemen van knuffels en applaus, nam de 28-jarige doelman voor het eerst weer deel aan de groepstraining.

Vaessen droeg een helm, eentje die doet denken aan het hoofddeksel dat Petr Cech de laatste jaren van zijn carrière droeg. Hij liep bij Chelsea een schedelbasisfractuur op en wenste geen risico meer te nemen. De verwachting is dat Vaessen de helm ook tijdens wedstrijden gaat dragen om zich zekerder te voelen.

'Bij een van de aanvallen dook hij ook alweer voor de voeten van een inkomende speler. Van enige terughoudendheid was geen sprake', schrijft De Telegraaf over Vaessen. RKC speelt deze week tegen FC Utrecht (KNVB Beker) en Feyenoord (Eredivisie). De verwachting is dat Jeroen Houwen in beide duels nog het doel zal verdedigen.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!