'De Lange moet Ajax-toptalent Misehouy behouden, Manchester City op vinkentouw'

Nieuwe technische man Ajax hoort cruciale opdracht: vertrek toptalent voorkomen

1 november om 13:19
Laatste update: 1 november om 13:29

Bij Ajax geldt Kelvin de Lang als het nieuwe technisch aanspreekpunt, kwam dinsdag naar buiten. Voor De Lang, de hoofdscout die overkwam van Manchester City, liggen er direct enkele grote opdrachten klaar, zo meldt het Algemeen Dagblad. Zowel Jorrel Hato als het aanstormende talent Gabriel Misehouy moeten langer vastgelegd zien te worden, en het eerste elftal moet versterkt worden.

De Lang was reeds gepolst om het technisch beleid, na het vertrek van Sven Mislintat, samen met Klaas-Jan Huntelaar op zich te nemen. Nu laatstgenoemde een burnout heeft, krijgt De Lang alle verantwoordelijkheid rondom het technisch beleid bij Ajax. Zondag, na de nederlaag van de Amsterdammers tegen PSV, repten Hedwiges Maduro en Branco van den Boomen al over eventuele aankopen.

Niet alleen moet er in kaart worden gebracht wat er met de eerste selectie moet gebeuren, ook ligt er prioriteit bij het verlengen van contracten, zoals die van Jorrel Hato en Gabriel Misehouy. Eerstgenoemde is dit seizoen een spaarzaam lichtpuntje bij Ajax, en Misehouy is een aanstormend talent waarvan veel wordt verwacht. Hij speelt zijn wedstrijden voor Jong Ajax, waar hij topscorer is. Zijn contract eindigt volgend jaar, en Manchester City zou op het vinkentouw zitten.