Politicus roept op tot strafzaak tegen Mazraoui na steun aan Palestina

Strafzaak tegen Mazraoui dreigt: 'Na verbale excuses niet ineens vergeven!'

1 november 2023 om 15:49
Laatste update: 1 november 2023 om 16:01

Noussair Mazraoui lijkt juridische problemen tegemoet kunnen zien. Volker Beck, een vooraanstaand Duits politicus, heeft een strafrechtelijke klacht ingediend tegen de voormalig Ajacied, voor het 'goedkeuren van misdaden'.

Mazraoui kwam in opsraak nadat hij steun uitsprak aan Palestina, sinds de terreur van Hamas op 7 oktober. De back heeft een verklaring afgelegd, waarin hij geen excuses maakte, en sprak met de clubleiding van Bayern München BILD stelde Beck, die voorzitter is van de Duits-Israëlische vereniging, de vraag waarom hij nu met de aanklacht komt.

"De tekst 'help onze onderdrukte broeders in Palestina, zodat ze de overwinning kunnen behalen', kan na het bloedbad op 7 oktober alleen worden geïnterpreteerd als goedkeuring van de acties van Hamas. De goedkeuring van misdaden tegen de menselijkheid is strafbaar, ook na de verbale excuses van Mazraoui is niet ineens vergeven!' De behandeling van FC Bayern hier is slecht. Ik hoop dat de rechterlijke macht de leiders van de club bewust zal maken van de dimensies van het proces", spreekt Beck uit.