Bayern München voert 'verhelderend gesprek': Mazraoui wordt niet geschorst

Bayern München voert 'verhelderend gesprek': Mazraoui wordt niet geschorst

20-10-2023 10:10
147

Bayern München treedt met een statement over Noussair Mazraoui naar buiten. De rechtervleugelverdediger werd op het matje geroepen door een pro-Palestijnse boodschap op social media.

Mazraoui betoog steun aan Palestina, iets wat niet in goede aarde viel bij Bayern. De oud-Ajacied moest zich op het hoofdkantoor van Der Rekordmeister verantwoorden en trainde donderdag apart van de groep, iets wat tot speculatie leidde. Vrijdag meldt Bayern op de clubsite een 'verhelderend gesprek' met Mazraoui te hebben gehad.

"Noussair Mazraoui heeft ons op geloofwaardige wijze verzekerd dat hij, als vredelievend persoon, terreur en oorlog resoluut afkeurt. Hij betreurt het als zijn berichten irritatie hebben veroorzaakt", zegt CEO Jan-Christian Dreesen, die een kant kiest in de oorlog tussen Israël en Hamas. "Bayern veroordeelt de aanval van Hamas op Israël."

Mazraoui zelf laat ook van zich horen. "Ik veroordeel alle soorten terrorisme en elke terroristische organisatie." Bayern en Mazraoui zetten zich naar eigen zeggen in voor vrede. Bayern neemt op eigen titel een duidelijk standpunt in. 'Bayern staat aan de kant van de Joodse gemeenschap in Duitsland en aan de kant van Israël; niets rechtvaardigt de moord op kinderen en gezinnen.'

Blessure Mazraoui
Bayern geeft ook opheldering over de toekomst van Mazraoui. In tegenstelling tot FSV Mainz 05-aanvaller Anwar El Ghazi en OGC Nice-verdediger Youcef Atal wordt de rechtsback niet geschorst wegens zijn steunbetuiging aan Palestina. 'Mazraoui blijft deel uitmaken van de selectie van Bayern', klinkt het. De verdediger liep tijdens de interlandperiode met Marokko een blessure op, waardoor hij individueel traint.