Messi vertelt over 'epische strijd' met Ronaldo

Messi blikt terug op epische strijd: 'We profiteerden van elkaar'

1 november om 17:22

Lionel Messi denkt dat hij geprofiteerd heeft van de eeuwige strijd met Cristiano Ronaldo. De Argentijn spreekt na het winnen van zijn achtste Gouden Bal vol lof over de Portugees.

Als spelers van FC Barcelona en Real Madrid waren de twee rivalen in La Liga en de Champions League, maar ook individueel daagden Messi en Ronaldo elkaar uit. Die laatste werd vijf keer uitgeroepen tot beste speler van de wereld. Nu de langdurige titanenstrijd tussen hen definitief voorbij lijkt, blikt Messi terug.

"Het was een epische strijd", vertelt Messi tijdens het Ballon d'Or-gala. "Atletich was Ronaldo zo goed. Ik denk dat we van elkaar geprofiteerd hebben, omdat we allebei enorm competitief waren. Hij wilde ook altijd winnen. Het was een geweldige periode voor ons en voor iedereen die van voetbal houdt. Ik denk dat we allebei lof verdienen, omdat we zo lang aan de top stonden. Het is makkelijker om daar te komen dan om daar te blijven. Wij stonden tien, vijftien jaar aan de top... Het is heel moeilijk om dat hoge niveau vast te houden. Ik denk dat het een geweldige herinnering is voor iedereen in het voetbal."

Messi speelt sinds afgelopen zomer voor Inter Miami FC, terwijl Ronaldo sinds begin dit jaar actief is bij het Saudische Al Nassr.