Bizarre bekerstunt in Duitsland: Bayern verliest van nummer 15 3. Bundesliga

1 november 2023 om 22:47
Laatste update: 2 november 2023 om 00:30

Ongelooflijk: Bayern München is woensdagavond door 1. FC Saarbrücken uit de DFB Pokal geknikkerd. De nummer vijftien van de 3. Bundesliga trok het duel in de zesde minuut van de blessuretijd naar zich toe. Der Rekordmeister verloor naast de wedstrijd ook nog Matthijs de Ligt, die voor rust noodgedwongen naar de kant moest.

Bayern begon nog goed tegen Saarbrücken. Al na zestien minuten spelen was het raak. Thomas Müller scoorde, en leek daarmee het startschot te geven voor een makkelijke bekeravond voor Bayern. Niets bleek echter minder waar. De thuisploeg, die aangemoedigd werd door een uitverkocht Ludwigsparkstadion, kwam nog voor rust op 1-1. Patrick Sontheimer scoorde, tot grote vreugde van de eigen supporters.

Even daarvoor was De Ligt geblesseerd uitgevallen. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de ernst van zijn blessure is. De verdediger was juist net terug van een eerdere kwetsuur, waardoor hij ook twee interlands met Oranje aan zich voorbij moest laten gaan.

Zonder De Ligt in de basis ging Bayern in de tweede helft opzoek naar de 1-2. Die kwam er maar niet. Saarbrücken hield stand en leek er een verlenging uit te slepen. Maar de verrassing werd nog groter. In de zesde minuut van de blessuretijd werd het 2-1. Marcel Gaus scoorde en tekende daarmee voor een van de grootste bekerstunts uit de recente Duitse voetbalgeschiedenis.