Excelsior heeft verlenging en strafschop nodig tegen nummer 18 van KKD

01-11-2023 23:39 Laatste update: 23:41
29

Excelsior is woensdag tegen FC Den Bosch ontsnapt aan uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi. In de zesde minuut van de verlenging benutte Julian Baas de verlossende penalty voor de ploeg uit Rotterdam: 1-2.

Nadat eerder op dinsdagavond eredivisionisten Heracles Almelo (2-0 tegen HHC) en PEC Zwolle (1-0 tegen AFC) al uitgeschakeld werden, kon ook Excelsior flink aan de bak. Van FC Den Bosch, de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie, werd nipt gewonnen.

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Excelsior, dat in de eerste helft via Siebe Horemans op voorsprong was gekomen. Na negentig minuten spelen stond er nog altijd een 0-1 stand op het bord en leek de overwinning binnen. FC Den Bosch weigerde echter de handdoek in de ring te gooien en sleepte in de zevende minuut (!) van de blessuretijd nog een verlenging uit het vuur.

De hoop op een Brabantse bekerstunt werd in de kiem gesmoord toen Julian Baas in de verlenging mocht aanleggen vanaf elf meter. De aanvoerder van Excelsior, de nummer zeven van de Eredivisie, faalde niet en behoedde zo zijn team voor een pijnlijke uitschakeling.