Van Hanegem is positief over Feyenoord-doelman Justin Bijlow

Van Hanegem looft 'hele goede keeper': 'Dat is heel mooi om te zien'

3 november 2023 om 17:11

Willem van Hanegem geeft hoog op van Justin Bijlow. De Feyenoord-keeper is onlangs teruggekeerd van een polsblessure en De Kromme ziet dat de doelman gelijk weer een hoog niveau aantikt.

"We weten dat hij gewoon een hele goede keeper is", zegt Van Hanegem in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Het mooiste wat je altijd ziet bij hem: hij valt altijd de bal aan. Dat is heel mooi om te zien bij een keeper. Dat heeft hem wel eens waarschijnlijk een blessure gekost", beseft de ras-Feyenoorder. "Dan moet je nadenken. Wanneer kan ik het wel doen zonder iets op te lopen. Maar hij is gewoon een goede keeper."

Bijlow zorgt voor rust bij zijn verdediging, omdat hij niet ten koste van alles wil opbouwen, constateert Van Hanegem. "Ik houd niet van wachten tot het laatste moment. Je hoeft niet te laten zien dat je kunt opbouwen", stelt hij. "Jij speelt hem naar hem, en hij wil hem net aannemen en hij glijdt weg, en dan ben je te laat", schetst hij. "Als je een moeilijkere tegenstander hebt dan ben je het haasje."