Mogelijk groot probleem voor El Ghazi door FIFA-regels na contractbeëindiging

Mogelijk groot probleem voor El Ghazi door FIFA-regels na contractbeëindiging

3 november om 18:49
Laatste update: 3 november om 18:53

Anwar El Ghazi heeft mogelijk een groot probleem na zijn ontslag bij FSV Mainz 05. Als de FIFA hem geen dispensatie verleent, is hij noodgedwongen tot de start van het seizoen 2024/2025 clubloos.

Mainz besloot het contract van El Ghazi te verscheuren na diens pro-Palestijnse boodschap op social media. De tweevoudig Oranje-international kwam in dienst van de Duitse club drie keer in actie, terwijl hij dit seizoen ook twee keer inviel voor PSV. In de reglementen van de FIFA staat dat spelers per seizoen maximaal voor twee clubs in actie mogen komen.

El Ghazi moet hopen dat de wereldvoetbalbond wil meedenken en hem dispensatie verleent. Is dit niet het geval, dan zal de 28-jarige aanvaller pas begin volgend seizoen bij een nieuwe club kunnen spelen. Mogelijk staat El Ghazi dus acht maanden aan de zijlijn.

Mainz en El Ghazi lagen overhoop door een verschil van inzicht in de oorlog tussen Israël en Hamas. De Duitse club nam de speler in genade aan, nadat die excuses gemaakt zou hebben. El Ghazi kwam met een reactie en bleef bij zijn standpunt. Het was de druppel, waarop Mainz hem besloot te ontslaan.