El Ghazi laat van zich horen na ontslag bij Mainz in emotioneel bericht

El Ghazi laat van zich horen na ontslag bij Mainz in emotioneel bericht

3 november om 19:41
Laatste update: 3 november om 19:47

Anwar El Ghazi heeft via Instagram gereageerd op zijn ontslag bij FSV Mainz 05. De 28-jarige aanvaller benadrukt nogmaals achter zijn standpunten te blijven staan, ook als dat consequenties heeft.

Mainz maakte eerder op de vrijdag bekend dat het contract van El Ghazi verscheurd is. De voormalig speler van onder meer Ajax en PSV had op social media een pro-Palestijnse boodschap geplaatst. Hij accepteert de contractbeëindiging. 'Staan voor wat juist is, ook als dat betekent dat je alleen bent', schrijft El Ghazi.

'Het verlies van mijn levensonderhoud is niets, in vergelijking met de hel die wordt losgelaten op onschuldige en kwetsbare mensen in Gaza.' El Ghazi sluit zijn bericht af met de hashtag #stopthekilling. Eerder deed El Ghazi ook al een emotionele oproep. 'Ik ben tegen oorlog en geweld. Ik ben tegen het doden van alle onschuldige burgers. Ik ben tegen alle vormen van discriminatie. Ik ben tegen islamofobie. Ik ben tegen antisemitisme. Ik ben tegen genocide. Ik ben tegen apartheid. Ik ben tegen bezetting. Ik ben tegen onderdrukking', schreef hij, benadrukkend dat hij zijn eigen standpunt blijft verdedigen.

De oorlog in de Gazastrook ligt zeer gevoelig bij Mainz. Het stadion is vernoemd naar Eugen Salomon, oprichtend lid van de club. Zijn clubfuncties werden, omdat hij joods was, in 1933 door de nazi's afgenomen. Salomon overleed in 1942 tijdens de Holocaust. Om die reden keurt Mainz antisemitisme ten zeerste af. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anwar El Ghazi (@elghazi21)