'Details lekken uit: Barça-hereniging bij Inter Miami compleet na nieuwe deal'

'Details lekken uit: Barça-hereniging bij Inter Miami compleet na nieuwe deal'

3 november om 20:07

Het is rond: Luis Suárez gaat zijn loopbaan voortzetten bij Inter Miami CF. De club van eigenaar David Beckham heeft een akkoord bereikt met de 36-jarige Uruguayaan, meldt de Amerikaanse tak van ESPN.

Al geruime tijd circuleerde dat Suárez in navolging van Sergio Busquets en Jordi Alba met Lionel Messi herenigd zou worden in de Verenigde Staten. Inmiddels zijn de laatste plooien gladgestreken en is het enkel nog wachten op de bevestiging van Inter Miami. Suárez speelt nu nog bij Grêmio, waar hij aan het eind van het kalenderjaar vertrekt.

Suárez gaat een eenjarig contract tekenen in Florida, met een optie voor een extra jaar, klinkt het. 'Het enige wat rest zijn de handtekeningen', schrijft het medium. Suárez, die in januari 37 wordt, is het nog niet verleerd. Bij Grêmio is hij clubtopscorer met tien goals in 31 competitiewedstrijden. Ook leverde hij al tien assists af.

Bij Inter Miami gaat Suárez zijn negende avontuur aan. Zijn imposante loopbaan leidde hem langs Nacional, FC Groningen, Ajax, Liverpool, FC Barcelona, Atlético Madrid, weer Nacional en Grêmio.