Cocu over Vitesse-nederlaag

Vitesse-nederlaag baart Cocu zorgen: 'Wordt lange strijd om erin te blijven'

5 november om 10:17
Laatste update: 5 november om 10:20

Phillip Cocu heeft geen enkel goed woord over voor de prestatie van Vitesse zaterdagavond bij Go Ahead Eagles. De trainer van de Arnhemmers erkent dat het een hele klus gaat worden om de boel weer op de rit te krijgen en om zo een mogelijke degradatie af te wenden. 

Vitesse speelde bij Go Ahead, op een korte fase in de tweede helft na, een kansloze wedstrijd. Er werd uiteindelijk met 5-1 verloren, waardoor Vitesse nog altijd slechts zestiende staat. "Het lijkt me logisch na zo’n wedstrijd dat je hier niet glimlachend staat", antwoordt Cocu bij de NOS op de vraag of hij denkt dat er nog chocola van te maken is. "Normaal zeg ik altijd wat na een wedstrijd. Dat heb ik vandaag niet gedaan. Dat zegt eigenlijk meer, ook naar de spelers toe."

Na de eerste helft leefde Vitesse nog, maar na de 2-0 stortte de Arnhemse defensie als een kaartenhuis in elkaar. "Daar is lastig tegen te voetballen", vervolgt Cocu. "Er is een ingooi die snel genomen wordt en dan sta je niet op te letten. De tweede is een fout van Eloy (Room, red.). Die heeft ons heel vaak in de wedstrijd gehouden. Vandaag maakt hij een fout. Dat kost je de goal. Maar twee minuten later valt er alweer een, en dan sta je met 3-0 achter. Dan is de wedstrijd voorbij. Het kan gewoon niet dat je drie van die doelpunten tegen krijgt."

De 53-jarige oefenmeester wijst aan wat hem het meest stoort. "Daarna vind ik dat wij het min of meer opgeven. Als je kijkt hoe wij verdedigen bij die doelpunten… Er hadden er nog meer kunnen vallen. Daar ben ik nog het meest gefrustreerd over. Een fout hoort bij het voetbal, maar als je het zo laat gaan in de eindfase, dat kan ik heel slecht verwerken."

Volgende week zaterdag wacht voor Vitesse het uitduel met sc Heerenveen. Mochten FC Utrecht en FC Volendam er zondagmiddag tegen respectievelijk FC Twente en NEC in slagen een resultaat te halen, dan kan de ploeg uit Arnhem zomaar de nieuwe hekkensluiter worden. "Het zal een stevige en lange strijd worden om het tij te keren en om erin te blijven", besluit Cocu.