Stewart over andere clubs naast PSV die interesse in hem hadden

Stewart niet benaderd door Ajax, wel door KNVB: 'Andere serieuze clubs ook'

5 november om 11:10

Voordat Earnest Stewart aan de slag ging als de technisch directeur van PSV, is hij ook door een aantal andere partijen benaderd. Ook de KNVB klopte bij hem aan, terwijl er ook vanuit Nederlandse clubs interesse was. 

"Nee, er waren er meer", antwoordt Stewart bij Goedemorgen Eredivisie op de vraag of PSV de eerste Nederlandse optie was. Vervolgens wordt hem gevraagd of Ajax, dat voor de komst van de reeds ontslagen Sven Mislintat ook naarstig opzoek was naar een nieuwe technische man, destijds interesse heeft getoond. Stewart geeft aan dat dat niet het geval is geweest. 

"Ik vind dat als je td bent, dat je dan ergens moet passen en de cultuur moet begrijpen", vervolgt de voormalig middenvelder. "Dit (PSV, red.) was voor mij de eerste serieuze optie die op tafel kwam. De KNVB heeft ook gebeld, en andere serieuze clubs ook", is hij eerlijk. Stewart wil niet prijsgeven of Feyenoord één van de clubs is geweest die contact heeft opgenomen. "De rest laat maar lekker", antwoordt hij met een voorzichtige glimlach.