Earnest Stewart was er niet bang voor dat Bosz naar Ajax zou gaan

PSV vreesde niet voor Ajax-terugkeer Bosz: 'Peter is altijd heel open geweest'

5 november om 12:30

Earnest Stewart is afgelopen zomer niet bang geweest dat PSV er niet in zou slagen om Peter Bosz aan te stellen als trainer. Laatstgenoemde werd ook geruime tijd in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, maar daar is de technisch directeur van de Eindhovenaren niet mee bezig geweest. 

Er zat wat tijd tussen het moment dat bekend werd dat PSV interesse had in Bosz en het moment van zijn presentatie. 'Lang', zoals Goedemorgen Eredivisie-presentator Milan van Dongen het noemt, vond Stewart de onderhandelingsfase echter niet duren. "Je hebt een hoop dingen om door te nemen. Twee weken tijd is niet lang om één van de allerbelangrijkste posities binnen een organisatie aan te stellen. Ik zou het andersom draaien: op het moment dat er een coach vertrekt, en iemand is er de volgende dag, dat zou ik heel raar vinden."

Ajax koos afgelopen zomer voor de reeds ontslagen Maurice Steijn, maar ook Bosz leek in beeld voor een terugkeer naar Amsterdam. "Peter is altijd heel duidelijk en open naar ons toe geweest over wat hij dacht van PSV vanaf het eerste moment, en dat hij graag in wilde stappen", vervolgt Stewart, die aangeeft zich geen moment bedreigd te hebben gevoeld door de vermeende interesse van Ajax. "Daar zijn wij dus niet zo mee bezig geweest."