Van der Meijde tipt Sneijder bij Ajax: 'Die rol is voor Wesley weggelegd'

Van der Meijde tipt Sneijder bij Ajax: 'Die rol is voor Wesley weggelegd'

5 november om 12:36

Andy van der Meijde denkt dat Wesley Sneijder veel kan betekenen voor Ajax. De recordinternational van Oranje zou vooral op technisch vlak van waarde kunnen zijn voor de Amsterdammers, stelt zijn voormalig ploeggenoot.

In gesprek met De Telegraaf laat Van der Meijde weten wat Sneijder zou moeten doen bij Ajax. "Pionnetjes neerzetten, denk ik", lacht de ex-Ajacied. Om op serieuze toon verder te gaan: "Nee, hij heeft een goede babbel en heeft wel connecties natuurlijk. Hij is een grote speler geweest. Ik denk dat het voor hem makkelijk is om bij een club aan te bellen en te zeggen: we willen die en die speler. Als Sven Mislintat belt, wordt het toch een beetje moeilijker."

Van der Meijde ziet Sneijder vooral in een 'technische functie'. "Hij wil ook graag trainer worden, maar dan moet hij die opleiding doen. Laat hem maar lekker het technische gedeelte doen. Daar is hij goed in. Hij heeft veel ervaring in de voetbalwereld. Ik zie dat wel voor Wesley weggelegd."

Ajax heeft Marijn Beuker op het oog als nieuwe directeur voetbal, maar zoekt nog een 'transferman' als opvolger van Mislintat. De Duitser trok afgelopen zomer voor 110 miljoen euro aan nieuwe spelers aan, maar een voltreffer zit daar voorlopig niet bij. "In deze positie zitten we door hem, door Sven", aldus Van der Meijde.