Arteta en Arsenal krijgen kritiek van Engelse prominenten

Engelse iconen snoeihard over kleinzerige Arsenal en Arteta: 'Schadelijk'

6 november 2023 om 14:10
Laatste update: 6 november 2023 om 14:26

Arsenal en manager Mikel Arteta waren witheet nadat de goal van Newcastle United tegen The Gunners werd goedgekeurd door de VAR. Nu krijgen zij de volle lading van Engelse prominenten die het statement van de Londenaren hekelen.

Voormalig Manchester United-aanvoerder Gary Neville maakt de vergelijking met Sir Alex Ferguson. 'Ik speelde bij een club met een manager die echt gek kon worden na wedstrijden waarin arbitrale beslissingen nadelig uitpakten. Dan had je vaak het gevoel dat de hele wereld tegen je was. Maar ik kan me niet herinneren dat United brieven schreef waarbij het hele scheidsrechterskorps ondermijnd werd.'

Nevilla kraakt de aanpak van Arsenal, dat een statement de wereld inslingerde. 'De brief van Arsenal en het eerdere statement van Liverpool zijn geen goede ontwikkelingen. Doe je beklag achter de schermen. Als ik Howard Webb (scheidsrechtersbaas, red.) was zou ik ook stoppen met excuses maken en gewoon doorgaan. Spelers en trainers maken veel meer fouten dan scheidsrechters', aldus de ex-international van Engeland. 

Collega-analist Jamie Carragher vindt ook dat Arteta en Arsenal te ver zijn gegaan met hun kritiek. "Ik vind het mooi dat Arteta gepassioneerd is en het is ook mooie tv, maar ik kan me totaal niet vinden in zijn kritiek op de VAR", zegt het Liverpool-icoon bij Sky Sports
 
Voormalig topspitsen Michael Owen en Alan Shearer fluiten Arteta eveneens terug. Volgens hen was weinig mis met het doelpunt van Anthony Gordon. "Ik begrijp niet dat Arsenal zo gefrustreerd is over die goal, er gebeurde niets onreglementairs", stelt Shearer in de podcast The Rest Is Football. Owen noemt het gedrag van Arteta beschamend. "Zijn uitlatingen kunnen het voetbal meer schade toebrengen dan een discutabele beslissing van de arbitrage. Dat Arsenal ook nog zo'n statement naar buiten brengt, vind ik zwak van een club van de statuur van Arsenal. Dat getuigt niet van klasse."