Driessen niet bang voor actie van agente Kudus

Driessen niet bang voor actie van agente Kudus: 'Ik kom hiermee weg'

6 november 2023 om 17:12
Laatste update: 6 november 2023 om 19:55

Valentijn Driessen is niet bang voor repercussies nadat hij een gerucht deelde over de leeftijd van Mohammed Kudus. Jennifer Mendelewitsch, de zaakwaarneemster van de ex-Ajacied, kondigde in gesprek met VoetbalPrimeur aan de aantijgingen van De Telegraaf-verslaggever 'niet te zullen tolereren'.

"Dit is duidelijk gebaseerd op racistische stereotypen. We zullen alle juridische stappen ondernemen die nodig zijn tegen meneer Driessen en zijn onjuiste racistische beweringen", zei Mendelewitsch tegen VP. Ze was stomverbaasd door de uitspraken van Driessen, die sprak van 'hardnekkige geruchten'. "Hij is ooit van naam veranderd. Toen bleek hij ineens vijf jaar jonger. Dus ja, misschien klopt zijn leeftijd wel niet", zei de chef voetbal van De Telegraaf.

In Kick-Off laat Driessen weten dat hij zich niet druk maakt om mogelijke stappen van Kudus en Mendelewitsch. "Luister het maar terug. Volgens mij zei ik: Het gerucht gaat..." Presentator Pim Sedee reageert daarop: "Je zei niet dat het zo was, hè. Je gaat hiermee wegkomen, denk ik. Je weet precies wat je moet zeggen." Driessen: "Natuurlijk ga ik hiermee wegkomen. Ik weet wel wat ik moet zeggen, ja."

Driessen laat er meteen een onthulling over Kudus op volgen. "Ik hoorde ook dat Kudus vroeger in de Feyenoord Academy heeft gezeten. Dat was een academie in Ghana. Daar schijnt Kudus het heel goed te hebben gedaan, maar hij is overgestapt naar een andere academie, de Right to Dream Academy. Die hebben een overeenkomst met FC Nordsjaelland, zo kwam hij in Denemarken."

Via Nordsjaelland kwam Kudus bij Ajax terecht. De Amsterdammers verkochten hem deze zomer aan West Ham United, waar hij dit weekend met een prachtige halve omhaal scoorde.