De Mos stoort zich aan PSV-bank: 'Het heeft tien minuten geduurd...'

De Mos stoort zich aan PSV-bank: 'Het heeft tien minuten geduurd...'

6 november om 19:42

PSV-trainer Peter Bosz moet woensdag tegen RC Lens een basisplaats inruimen voor Guus Til, stelt Aad de Mos. De voormalig trainer geeft de aanvallende middenvelder de voorkeur boven Malik Tillman.

PSV staat voor een zeer belangrijke wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. "Het zal geen makkie worden", zegt De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "Lens heeft een heel goede spits en een verdediging die stevig in elkaar zit. Het wordt een cruciale wedstrijd. PSV moet top zijn om een overwinning te kunnen bewerkstelligen.

Bosz houdt de laatste weken vast aan veel dezelfde namen in de basisopstelling. Alleen 'op tien' wijzigt de trainer geregeld. "Ik zou met Til beginnen", aldus De Mos. "Die jongen heeft loopvermogen en kopkracht, dat heb je ook nodig. Ik zou zeker met Til beginnen", benadrukt de oud-trainer, die zich afgelopen weekend tegen Heracles Almelo (0-6) gestoord heeft aan de wisselspelers. "Laat die wisselspelers alsjeblieft wat sneller klaar zijn..."

"Het heeft tien minuten geduurd tot Tillman erin kon komen", foetert De Mos, die erop doelt dat de Amerikaan veel tijd nodig had om zich klaar te maken. "Ze moeten klaar zijn om snel te kunnen invallen. Als je op de bank zit moet je niet in slaap vallen. Je moet alert zijn."