Feyenoord-selectie poseert met spandoek voor duel met Lazio

Feyenoord-selectie richt zich met spandoek tot Legioen: 'Wish you were here'

7 november om 16:51
Laatste update: 7 november om 16:56

De selectie van Feyenoord heeft dinsdagmiddag in aanloop naar het Champions League-duel in Rome tegen SS Lazio geposeerd met een groot spandoek. Op het doek staat de tekst 'wish you were here', waarmee gedoeld wordt op de afwezige fans uit Rotterdam. 

Het spandoek heeft te maken met het feit dat er geen Feyenoord-fans mee zijn naar Italië. Dat besloten de Rotterdamse en de Romeinse autoriteiten afgelopen zomer in samenspraak. De achterban van de regerend landskampioen staat er niet al te goed op in de Italiaanse hoofdstad na wat eerdere incidenten, waaronder de vernieling van de vier eeuwen oude Barcaccia-fontein in 2015. 

Ook vorig seizoen, toen de twee clubs elkaar nog troffen in het kader van de Europa League, zaten er geen Feyenoord-fans op de tribunes in het Stadio Olimpico. De support van Het Legioen wordt gemist door de spelers, die dat duidelijk maken middels het spandoek. Het duel tussen Lazio en Feyenoord begint dinsdagavond om 21.00 uur. Bij een zege is de ploeg van trainer Arne Slot heel dicht bij overwintering in het miljardenbal.