Van Persie leidt overtuigend Feyenoord O19 naar volgende ronde Youth League

07-11-2023 15:59 Laatste update: 16:59
43

Feyenoord Onder 19 heeft dinsdagmiddag met een overtuigende overwinning op de leeftijdsgenoten van SS Lazio het goede voorbeeld gegeven aan de hoofdmacht van de Rotterdammers. De beloftenploeg van trainer Robin van Persie won met 1-3 in Italië, waardoor plaatsing voor de volgende ronde een feit is.

Feyenoord was het Youth League-avontuur al uitstekend begonnen. Hiervoor werd er al gewonnen van zowel Celtic als Atlético Madrid. Het eerdere duel met Lazio eindigde in een gelijkspel. Dinsdagmiddag stonden de twee opnieuw tegenover elkaar. Feyenoord begon flitsend. Al na tien minuten spelen was het raak. Aymen Sliti maakte een actie naar binnen, zocht ruimte voor en schot en zorgde vervolgens op prachtige wijze voor de 0-1. Een kwartier later kopte Lazio-talent Filipe Bordon de 1-1 binnen.

In de tweede helft trokken Van Persie en co. de wedstrijd weer naar zich toe. Nesto Groen zorgde voor de 1-2 na een assist van Leo Sauer, waarna Fabiano Rust in de blessuretijd voor de 1-3 eindstand zorgde. De achttienjarige aanvaller schoot prachtig raak. Feyenoord komt door de nieuwe zege op tien punten, waarmee het verzekerd is van de volgende ronde.