Slot trots ondanks verlies Feyenoord tegen Lazio

Slot haalt illusie weg na nipt verlies: 'Wie dat verwacht, moet ik teleurstellen'

7 november 2023 om 23:52
Laatste update: 7 november 2023 om 23:54

Arne Slot kan alleen maar teleurgesteld zijn over het resultaat na afloop van de wedstrijd tussen Feyenoord en Lazio. De coach van de Rotterdammers zag een sterke versie van zijn ploeg, alleen lukte het niet om de kansen af te maken. Slot is trots op de manier waarop zijn team durfde op te bouwen en spreekt van een 'hele goede uitwedstrijd.'

"Natuurlijk is het een beetje frustrerend, maar ik zou pas echt gefrustreerd zijn als we een heel ander beeld hadden laten zien dan in de thuiswedstrijd", vertelt Slot bij RTL. "De goede opbouw heb ik vandaag weer gezien, dus daar ben ik heel blij mee. Een Champions League-tegenstander die één keer op doel schiet en de kansen die je zelf krijgt, dan speel je een hele goede uitwedstrijd."

Slot kan enkel negatief zijn over de kansen, want de dominantie die Feyenoord liet zien was volgens de coach erg goed. "Het is heel bijzonder dat we als club een ontwikkeling doormaken, waarin we al vier wedstrijden op rij totale controle hebben over de wedstrijd. Vandaag hebben we veel goede kansen gehad, maar daar weten we niet uit te scoren."

In de openingsfase liet Slot zich ook nog verrassen door Lazio. "Ze begonnen ook met iets andere druk dan we dachten. Daardoor begonnen we met Mats Wieffer naast Ramiz Zerrouki en toen kregen ze op geen enkele manier meer druk op onze opbouw. Als mensen verwachten dat we zes, zeven, acht grote kansen krijgen bij Lazio, dan moet ik ze teleurstellen. Zo ver zijn we nog niet."

Opbouw
Slot ziet wel dat er bij Feyenoord op dit moment geen speler rondloopt, die in zijn eentje een wedstrijd kan beslissen. “Onze kansen komen altijd vanuit een opbouw over vijftien, twintig schijven. Wij hebben geen speler die je de bal kunt geven en in zijn eentje wat kan forceren. Dit is natuurlijk geen goede avond voor ons.”