Been en Kwakman kritisch op PSV-dissonant: 'Zal je de Champions League kosten...'

Been en Kwakman kritisch op PSV-dissonant: 'Zal je de Champions League kosten...'

9 november om 12:14

Mario Been begrijpt niet dat Hirving Lozano woensdagavond tegen RC Lens (1-0) zo zelfzuchtig was. In de slotfase vertikte de PSV-aanvaller de bal breed te leggen op de helemaal vrijstaande Johan Bakayoko.

Lozano hielp een dot van een kans om zeep, waardoor het spannend bleef in Eindhoven. "Hij hoeft alleen een heel kort tikje op Bakayoko te geven. Hij gaat voor eigen succes...", zegt Been bij Voetbalpraat op ESPN. "Dat zal je de Champions League kosten... Dat zou doodzonde zijn. We hebben het ook gezien met de Panenka van Gimenez (tegen RKC Waalwijk, red.): je gaat hem niet gelijk wisselen."

"Maar ik denk wel dat Bosz nog even met Lozano gesproken heeft", vervolgt Been. "En ik denk dat Bakayoko en Lozano onder de douche ook nog wel wat tegen elkaar gezegd hebben." Been krijgt bijval van Kees Kwakman. "Met Lozano heb je soms het idee dat je niet weet wat je krijgt. Soms begint hij aan een actie... Vaak weet hij zelf niet eens waar hij aan begint, dan kijkt hij gewoon waar het schip strandt."