'Van Basten heeft bijna woord voor woord gelijk gekregen over Ajax'

'Van Basten heeft bijna woord voor woord gelijk gekregen over Ajax'

10 november om 14:06

Marco van Basten heeft met zijn pittige uitspraken over Ajax het gelijk aan zijn kant gekregen, stelt Wytse van der Goot. Dat San Marco eerst werd 'uitgelachen', vindt de presentator van Rondo onterecht.

Van Basten ging in de eerste maanden van het seizoen meerdere keren los over Ajax ('dit is FC Amsterdam') en technisch directeur Sven Mislintat. Dat zorgde hier en daar voor kritiek. "Het grappige is dat hij er heel veel mee losmaakt. Maar als je die rant over de identiteit van Ajax en FC Amsterdam terugkijkt, heeft hij bijna woord voor woord gelijk gekregen", zegt Van der Goot tegen Voetbal International.

De presentator, verslaggever en commentator van Ziggo Sport zag tot zijn verbazing dat Van Basten aanvankelijk werd 'uitgelachen'. "Mensen zeiden: Daar heb je Van Basten weer, opportunistisch, wat lult hij nou, doe niet zo negatief en geef het wat tijd. Dat hij dat gewoon goed zag, zegt natuurlijk wel wat over de kwaliteiten van Van Basten. Die loopt al vijftig jaar mee op het allerhoogste niveau. Dus die zal er wel een beetje kaas van hebben gegeten, toch?"