Vink ziet Sutalo als graadmeter bij Ajax en hekelt wissel Akpom

Vink licht 'graadmeter' uit bij Ajax: 'Voetbalt beter en maakt logischere keuzes'

11 november om 07:56

Marciano Vink zag tegen Brighton een Ajax waar hij perspectief in ziet, zo stelt hij in het ESPN-programma Voetbalpraat. De analist was echter niet te spreken over het inbrengen van Chuba Akpom voor Kenneth Taylor, terwijl hij een stijgende lijn ziet bij Josip Šutalo. De Kroaat is volgens Vink 'graadmeter' bij Ajax.

Vink zag toe hoe Ajax met het doorschuiven Rensch een goede oplossing had voor de druk van Brighton. "Een aantal keer lukte het heel goed om Hlynsson vrij te spelen op het middenveld. Dat er daarna niet heel veel uitkwam, is jammer. Dat heeft ook te maken met het feit dat de twee buitenspelers niet thuisgaven en Brobbey bezig was met de strijd met Van Hecke."

Als de wissel van Taylor voor Akpom ter sprake komt, is Vink minder positief. "Brighton is ook niet gek en ging op een gegeven moment een-op-een spelen, waardoor Ajax heel veel moeite kreeg om erdoorheen te spelen. Het beeld veranderde en Brighton werd sterker. De wissel van Ajax speelde Brighton eigenlijk in de kaart. Ik begrijp dat je Akpom wilt brengen en iets wilt forceren, maar wat je had liep goed. Ik had ervoor gekozen om Akpom later in te brengen."

Ook gaat de analist in op de ontwikkeling bij Ajax, en bij één speler in het bijzonder. "Ik denk dat Šutalo een soort graadmeter is. Hij voetbalt beter en maakt logischere keuzes. Hij is de bal niet meer liever kwijt dan rijk. Er is een aantal spelers die nu boven komen drijven. Ze laten zien dat ze de kwaliteit bezitten die men in hen zag. Het is alleen nog niet genoeg als team. Er zijn nog repeterende dingen die foutgaan, dat heeft ook met kwaliteit te maken."