Feyenoord en Bijlow bereiken akkoord: contract met één jaar verlengd

Feyenoord bereikt akkoord met Bijlow en verlengt contract

11 november 2023 om 09:10
Laatste update: 11 november 2023 om 09:42

Justin Bijlow en Feyenoord hebben een akkoord bereikt: de doelman verlengt zijn contract bij de club met één jaar. De deal is vrijdag ondertekend en op zaterdagochtend via de clubkanalen wereldkundig gemaakt. Justin Bijlow heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd. Het 25-jarige jeugdproduct, dat reeds 126 keer uitkwam voor de Rotterdammers, ligt nu vast tot medio 2026.

"Ik ben trots en dankbaar dat de club het vertrouwen in mij uitspreekt", laat Bijlow optekenen. "De weg die we met Feyenoord in zijn geslagen de laatste twee jaar is denk ik heel goed geweest voor mijn ontwikkeling. Daarnaast heb ik er nooit een geheim van gemaakt dat Feyenoord mijn club is, dus als ik mag verlengen is dat een heel mooi iets voor mij."

Bijlow is al sinds 2006 verbonden aan Feyenoord, waar hij sinds het seizoen 2016-2017 onderdeel uitmaakt van de selectie van het eerste elftal. In 2018 verkoos toenmalig trainer Giovanni van Bronckhorst Bijlow als eerste doelman, boven onder anderen Kenneth Vermeer. In die rol was hij direct belangrijk voor Feyenoord, door beslissend te zijn in de penaltyreeks van het duel om de Johan Cruijff Schaal. De mooiste bekroning volgde in het afgelopen seizoen, waarin de sluitpost met zijn club de landstitel won.

Op vrijdag werd Bijlow door Ronald Koeman opgeroepen voor het Nederlands elftal, waarvoor hij tot dusver acht interlands speelde. In de afgelopen transferzomer werd de doelman nog in verband gebracht met een overgang naar het Manchester United van Erik ten Hag, maar uiteindelijk bleef Bijlow Feyenoord trouw. De onderhandelingen tussen speler en club waren al ruim drie maanden aan de gang, zo meldde 1908