Ajax-pijn gevoeld bij Feyenoord: 'Met Bergwijn goede gesprekken gehad'

Ajax-pijn gevoeld bij Feyenoord: 'Met Bergwijn goede gesprekken gehad'

11 november om 11:02

Quilindschy Hartman leefde de afgelopen periode mee met zijn Ajax-ploeggenoten bij het Nederlands elftal. De vleugelverdediger van Feyenoord laat de rivaliteit los en kijkt naar de menselijke kant van zijn collega's. 

Hartman werd twee maanden geleden voor het eerst uitgenodigd door bondscoach Ronald Koeman. Vorige maand maakte hij - succesvol - zijn debuut in Oranje. "Ja, na mijn debuut bij Oranje heb ik gezegd dat het allemaal lieve gasten bleken te zijn, de internationals. Dat meende ik ook echt. Je gaat ook anders tegen dingen aankijken", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ajax stond laatste en veel mensen in Nederland en zeker in Rotterdam vonden dat prachtig. Maar als je die spelers kent en spreekt, dan weet en voel je dat het een pijnlijke periode is voor die jongens."

"Kijk, ik ben speler van Feyenoord en niet verantwoordelijk voor wat er bij andere clubs gebeurt. Maar je gaat er vanuit menselijk oogpunt anders tegenaan kijken. Met Steven Bergwijn had ik goede gesprekken", vertelt Hartman. "Hij zei dat hij mijn positieve uitstraling bij interviews mooi vond, dat hij daar waardering voor had. Maar andersom heb ik dat ook. Hij zegt wat hij denkt als er weer naar de aanvoerdersband om zijn arm wordt gevraagd. Dat mag toch?"

Hartman heeft een duidelijke boodschap. "Een beetje waardering en respect voor elkaar doet deze wereld goed. Ik weet dat het voor mensen misschien gek klinkt uit mijn mond. Niemand is zonder vooroordelen, dus dat is ook prima. En al die tatoeages en soms die scherpe tackles, mensen denken dan niet dat je liever geen slecht nieuws volgt en af en toe uitspreekt dat liefde en vrede de wereld zoveel mooier kunnen maken. Het is hoe ik ben."