Eredivisie-flops: Ajax-duo na late uitglijder, ook dolend Vitesse levert tweetal

13-11-2023 11:00 Laatste update: 11:19
50

Speelronde twaalf van de Eredivisie zit erop en dus is het weer tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Ajax levert een tweetal na de late uitglijder bij Almere City, terwijl ook het in zwaar weer verkerende Vitesse en NEC vertegenwoordigd zijn met een duo.

Sava-Arangel Cestic (Heracles Almelo)
Heracles werd afgelopen vrijdag tegen Fortuna Sittard volledig overlopen in de eerste helft. Cestic was misschien wel de grootste dissonant achterin bij de Almeloërs, die na 40 minuten spelen al met 4-0 achterstonden. Hij had totaal geen grip op de Limburgse aanvallers en mocht na één helft achterblijven in de kleedkamer.

Jasper Cillessen (NEC)
Onderscheidde zich tegen FC Twente al vroeg met een puike redding, maar ging even later bij de 1-0 van Sem Steijn de mist in. De ervaren doelman liet de bal zo door zijn handen glippen. Of hem ook de latere 3-3 van Manfred Ugalde is aan te rekenen, daar valt over te twisten.

Georges Mikautadze (Ajax)
Kreeg tegen Almere City eindelijk weer eens de kans in de basis bij Ajax. Na 45 minuten spelen had John van 't Schip echter al genoeg gezien. Mikautadze kwam nauwelijks tot niet in het spel voor, waarna zijn trainer hem alweer naar de kant besloot te halen.

Isac Lidberg (FC Utrecht)
Het lukt Lidberg vooralsnog maar niet om de verwachtingen waar te maken. De teller van de zomeraanwinst staat nog altijd op 0, terwijl Utrecht zo naar doelpunten snakt. Tegen Excelsior miste de Zweed een goede mogelijkheid in de openingsfase. In het restant van de wedstrijd wist hij totaal geen potten te breken.

Marco van Ginkel (Vitesse)
Voor Vitesse moest het gebeuren tegen sc Heerenveen. De Arnhemmers begonnen nog goed en leken lange tijd op een punt af te stevenen, maar na de rode kaart van Van Ginkel stortte het alsnog in. Het was een lompe overtreding van de aanvoerder, die zijn ploeg daarmee in de steek liet.

Bram Nuytinck (NEC)
Maakte allesbehalve een overtuigende indruk tegen FC Twente. De centrumverdediger had moeite met het dynamische aanvalsspel van de Tukkers en had wellicht meer kunnen doen bij de 3-3, toen hij de bal te makkelijk in de voeten van doelpuntenmaker Manfred Ugalde schoof.

Sem Scheperman (Heracles Almelo)
Liet zich al na zes minuten spelen in de lucht aftroeven door Fortuna-doelpuntenmaker Rodrigo Guth. De middenvelder van Heracles speelde, net als vrijwel al zijn ploeggenoten overigens, een zeer matige wedstrijd in Limburg. Na één helft had trainer John Lammers genoeg gezien.

Benjamin Tahirovic (Ajax)
Van held naar schlemiel, Tahirovic maakte het zondag mee als invaller. De Bosnische middenvelder leek Ajax de overwinning te bezorgen in de 82e minuut, maar veroorzaakte ongeveer tien minuten later een strafschop, waardoor de Flevolanders zich weer terugknokten tot 2-2.

Melle Meulensteen (Vitesse)
De middenvelder speelde al geen grootse wedstrijd zaterdagavond, maar maakte een kwartier voor tijd ook nog een einde aan alle Arnhemse hoop op een resultaat door een strafschop te veroorzaken. Deze werd uiteindelijk benut door Anas Tahiri, waarmee de nederlaag van Vitesse definitief was.