Büttner kreeg allereerste drankje van Ferguson

Sir Alex Ferguson bood Büttner eerste drankje ooit aan: 'Toen lachte hij mij uit'

14 november om 15:10
Laatste update: 14 november om 15:26

De allereerste alcoholische versnapering die Alexander Büttner ooit nuttigde, werd hem aangeboden door Sir Alex Ferguson. De vleugelverdediger, tussen 2012 en 2014 speler van Manchester United, kon niet weigeren toen de legendarische Engelse oefenmeester hem vroeg om er eentje mee te drinken. 

De 34-jarige Büttner, inmiddels speler van De Graafschap, is te gast bij het ESPN-programma Fresia & Milan parkeren de bus. Daar gaat het al snel over zijn periode bij United, waar de linksback op 23-jarige speler neerstreek. De Engelse grootmacht werd dat seizoen kampioen, waarna een groot feest losbarstte. 

Toen Ferguson hem vervolgens een drankje aanbood, bedankte Büttner hier aanvankelijk voor. Hij had tot aan dat moment immers nog nooit gedronken. "Toen lachte hij mij uit en toen heb ik mijn eerste drankje gepakt. Dat zijn wel momenten. Dan word je kampioen in Engeland en dan denk je: laat ik er ook maar een pakken." Vervolgens wordt Büttner gevraagd of hij er even later net zo bij stond als Jack Grealish na het winnen van de Champions League. "Eerst niet, maar later wel", antwoordt Büttner met een glimlach.  

De verdediger speelde uiteindelijk 28 wedstrijden voor United. Zijn meest memorabele duel was zijn debuut, tegen Wigan Athletic. Büttner was tijdens die 4-0 overwinning goed voor zowel een goal als een assist.