Van Hooijdonk ziet betere optie in de spits en voorspelt volgende Oranje-debutant

Van Hooijdonk ziet betere optie in de spits en voorspelt volgende Oranje-debutant

18-11-2023 20:56 Laatste update: 21:29
8

Pierre van Hooijdonk had na het afhaken van Steven Bergwijn en Brian Brobbey een opmerkelijke vervanger in zijn hoofd. De analist zou niet Thijs Dallinga, maar Joshua Zirkzee hebben opgeroepen. Hij voorspelt dat Zirkzee de volgende interlandperiode van Oranje gaat debuteren.

Van Hooijdonk kijkt wekelijks naar Bologna, omdat zijn zoon Sydney daar onder contract staat. Zijn zoon speelt echter nauwelijks bij de Italiaanse club, omdat Zirkzee daar in de spits staat. "En dat is ook wel terecht, want hij doet het echt fantastisch", zei Van Hooijdonk senior bij de NOS. "Als je het hebt over jongens die over het hoofd worden gezien, dan is hij wel iemand die in dit Nederlands elftal niet gaat misstaan."

Van Hooijdonk zegt expres 'niet misstaan' omdat hij zich niet kan voorstellen dat Zirkzee gezien het beperkte aantal centrumspitsen er in maart niet bij zal zijn. Als Oranje zich direct weet te kwalificeren voor het EK 2024, zal de ploeg van Ronald Koeman in maart twee oefenwedstrijden spelen.

De 22-jarige Zirkzee heeft zich dit seizoen in de basis geknokt bij Bologna, waar hij het vorig seizoen vooral met invalbeurten moest doen. Tot nu toe wist hij al vijf keer te scoren en gaf hij twee assists in dertien wedstrijden.