Koeman reageert op berucht interview van Weghorst: 'Handig was het niet nee'

Koeman reageert op berucht interview van Weghorst: 'Handig was het niet nee'

20 november - 16:35 Laatste update: 17:45
28

Ronald Koeman vindt het interview dat Wout Weghorst gaf aan Arman Avsaroglu niet heel erg verstandig. Dat vertelt de bondscoach in zijn laatste persconferentie. Koeman kan de reactie van de spits begrijpen, maar verwacht meer verstand van Weghorst.

Na de interland tegen Ierland zaterdag, deed het interview van Weghorst veel stof opwaaien. De spits reageerde erg geïrriteerd en Koeman was dan ook niet enorm blij met het interview. "Ik kan me iets voorstellen in de positie van Weghorst. Het is iets menselijks, maar of het verstandig is dat is een tweede vraag. Dat het niet heel handig was, zal hij zelf ook erkennen."

Koeman kreeg ook de vraag of er in Nederland wel heel veel 'chagrijn' heerst richting het Nederlands elftal. De bondscoach denkt wel dat er regelmatig een negatieve situatie wordt geschetst. "Je hebt er gedeeltelijk gelijk in. Maar we zijn ook een landje waarin volgens mij wat meer gezeurd wordt over het niveau dan in andere landen." Weghorst heeft nog niet van zich laten horen na het opvallende interview na het duel met Ierland.

Wil jij richting het EK kans maken op het officiële shirt van Oranje? Volg VoetbalPrimeur op WhatsApp Kanalen via deze link en volg de instructies!