PSG komt Donnarumma-blunder te boven tegen Monaco: prachtgoals Dembélé en Vitinha

24-11-2023 22:58
5

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond aan het langste eind getrokken in de Ligue 1-topper tegen AS Monaco. De Parijzenaren liepen uit in de slotfase, waarin Ousmane Dembéle en Vitinha beiden op schitterende wijze trefzeker waren.

PSG steekt in bloedvorm in Frankrijk. Het laatste puntenverlies dateert alweer van 30 september, toen er met 0-0 gelijk werd gespeeld tegen Clermont Foot. Vervolgens werd er zes keer op rij gewonnen. In Monaco trof PSG de nummer drie van de competitie. De eerste helft was spectaculair. Gonçalo Ramos zorgde voor de vroege 1-0, die vier minuten later alweer ongedaan werd gemaakt door Gianluigi Donnarumma. De PSG-doelman schoof de bal zomaar in de voeten van Takumi Minamino, die daar wel raad mee wist.

Nog voor rust kwam PSG op een 2-1 voorsprong. Kylian Mbappé schoot raak vanaf elf meter. Halverwege de tweede helft trok de thuisploeg de wedstrijd definitief naar zich toe. Eerst Dembélé, en twee minuten later Vitinha, zorgden voor de 3-1 en 4-1. Allebei de treffers waren van grote schoonheid. Monaco deed via Folarin Balogun nog wat terug, maar zijn doelpunt was er een voor de statistieken. Het slotakkoord was van de landskampioen: Randal Kolo Muani vond het net: 5-2. PSG heeft nu dertig punten weten te verzamelen uit de eerste dertien wedstrijden. Het OGC Nice van Pablo Rosario heeft er vier minder, maar speelt komende zondag nog tegen het Toulouse van Thijs Dallinga.