Vink ziet 'type Griezmann' bij PSV tegen Feyenoord

Vink ziet 'type Griezmann' bij PSV: 'Zo kun je Feyenoord echt pijn doen'

3 december 2023 om 07:55

Marciano Vink vindt dat PSV met Ismael Saibari moet starten in de Eredivisie-topper tegen Feyenoord. Volgens de ESPN-analist kan de 22-jarige Marokkaanse international eenzelfde rol vertolken als Atlético Madrid-ster Antoine Griezmann tegen de Rotterdammers.

"Ik denk dat Peter Bosz heel goed heeft gekeken naar de wedstrijd van Feyenoord tegen Atlético, hoe de twee middenvelders van Atlético hielpen om onder de druk van Feyenoord uit te komen", vertelt Vink bij De Eretribune. "Joey Veerman en Jerdy Schouten zullen die rol nu krijgen bij PSV."

Volgens Vink heeft PSV bovendien zijn eigen Griezmann. "Saibari zou dat echt heel goed kunnen invullen op nummer tien. Ik denk dat hij gaat spelen. Guus Til? Nee. Waarom? In De Kuip zal je toch vrij vaak onder druk komen. Dat heeft ook Atlético gehad, alleen Feyenoord was gewoon slordig en niet goed. Maar als je onder de druk uit wil voetballen, dan moet je voetballers op het middenveld hebben."

"Ik denk dat Saibari kan zwerven en in die rol van Griezmann zou kunnen spelen", vervolgt Vink. "En dan heb je Vertessen, Luuk de Jong en Bakayoko voorin: dat is behoorlijk goed. Ik zou Saibari op tien zetten, want Griezmann heeft echt aangetoond hoe je Feyenoord pijn kunt doen."

Volgens Vink wordt de topper in De Kuip nu al bepalend voor de titelkansen van Feyenoord. "Als zij verliezen, dan zie ik PSV die tien punten niet meer laten liggen gedurende het seizoen. Helemaal door de boost die je dan krijgt als PSV zijnde."