Vink ziet 'mega-injectie' PSV en prijst Bosz en Slot

'Mega-injectie' voor PSV: 'Bosz heeft een ijzersterke machine gesmeed'

3 december om 08:54

De Eredivisie-kraker van Feyenoord tegen PSV is ook een krachtmeting tussen Arne Slot en Peter Bosz. Marciano Vink oordeelt dat beide trainers voor een 'megaverandering' hebben gezorgd bij hun club.

"PSV heeft veel kwaliteit binnengekregen dankzij Earnest Stewart. De komst van Bosz en spelers als Lang, Lozano en Schouten zorgde voor een mega-injectie. Bosz moest er een geheel van vormen. Hij heeft daar een aanvallende machine van gesmeed, die ijzersterk is", vertelt Vink in gesprek met ESPN. "Over Slot is al zoveel gezegd. Wat hij met het team gedaan heeft. Hoe hij spelers als Geertruida, Gimenez, Hartman en Trauner heeft gebracht. Sinds zijn komst heerst er een positieve vibe in De Kuip."

Vink is benieuwd naar de clash in De Kuip. "Het gevaar voor Feyenoord ligt onder meer in de snelheid van mogelijke basisspelers Yorbe Vertessen en Ismael Saibari. In de omschakeling stond het tegen Atlético niet goed. Backs Geertruida en Hartman moeten niet blind naar voren. Met de snelheid van PSV is dat heel gevaarlijk voor Feyenoord. PSV heeft voorin zoveel kwaliteit. Joey Veerman is ook een kleine sluipmoordenaar. Die maakt ook doelpunten. Bijna iedereen kan doelpunten maken bij PSV."