Rosario als alternatief voor De Roon getipt bij Ajax

Ajax-alternatieven voor De Roon getipt: 'Bij Almere al waanzinnig goed'

3 december om 10:32
Laatste update: 3 december om 10:50

Ajax wil zich in januari versterken met een ervaren, liefst Nederlandse controleur. Onder meer Marten de Roon zou in beeld zijn in de Johan Cruijff Arena, nadat eerder werd gesproken over een 'type-Matusiwa'. In #DoneDeal komen ook andere, verrassende suggesties aan bod.

"Ze willen een Nederlandse 'zes', dus dan kom je heel snel bij Marten de Roon uit", oordeelt oud-prof en VP-redacteur Kaj Ramsteijn in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. De Oranje-international loopt komende zomer uit zijn contract bij Atalanta Bergamo. "Maar ik denk dat Jordy Clasie daar ook echt perfect voor is. Aan de bal kijk ik daar net iets liever naar. Hij heeft alleen net zijn contract bij AZ verlengd en is een Feyenoorder."

VP-hoofdredacteur Dennie van Laar ziet naast Azor Matusiwa nog een andere kandidaat rondlopen in de Ligue 1. "Je komt snel uit bij Matusiwa, maar ik dacht zelf nog aan Pablo Rosario. Hij doet het heel goed bij OGC Nice. Daar wordt hij nu als moderne back gebruikt onder die Italiaanse coach, maar hij is ook een heel goede 'zes' geweest. Als rechtsback schuift hij nu veel in en dan speelt hij 'gewoon' als extra middenvelder. In grote wedstrijden houdt hij zich bij Nice in de Ligue 1 goed staande." Onder leiding van Francesco Farioli staat Nice verrassend tweede in Frankrijk. 

Ramsteijn speelde bij Almere City met Rosario. De voormalig PSV'er was toen al bijzonder multifunctioneel. "Hij speelde in principe op zes, maar af en toe stond ik centraal achterin naast hem. Toen was hij echt waanzinnig goed ook. Zo makkelijk voetballend en fysiek sterk. Het was wel in de Jupiler League, de toenmalige Keuken Kampioen Divisie. Ik denk dat Ajax misschien hoger mikt dan Rosario."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!