'Opvallend gerucht: Ajax speurt naar ervaren krachten en komt uit bij De Roon'

'Opvallend gerucht: Ajax speurt naar ervaren krachten en komt uit bij De Roon'

30-11-2023 11:11 Laatste update: 11:34
242

Ajax heeft het aantrekken van één of twee ervaren spelers hoog op de wensenlijst staan, meldt de NOS. Een van de namen die aan de Amsterdamse club gelinkt wordt, is Marten de Roon.

Uit de berichtgeving van de NOS wordt niet duidelijk of Ajax zich al in januari of volgende zomer wil versterken met ervaren krachten. Deze routiniers moeten ook op het veld een 'meerwaarde zijn voor de basis', klinkt het. De Amsterdammers richten zich op Nederlanders, al is de komst van een buitenlandse kracht 'niet onlogisch'. Zo zingt de naam van de 28-jarige Tottenham Hotspur-middenvelder Pierre-Emile Højbjerg al een tijdje rond.

Aan de Deen hangt echter een fors prijskaartje en het medium weet dat het voor Spurs onbespreekbaar is om Højbjerg voor een halfjaar te verhuren aan Ajax. Mede om die reden kijkt Ajax verder en is de club uitgekomen bij De Roon (32). In het geval van de controleur van Atalanta Bergamo gaat het om een zomerse overgang. De Roon heeft 'meerdere vinkjes' achter zijn naam: hij is Nederlands en een verdedigende middenvelder, de positie waar Ajax versterking zoekt.

De Roon speelt sinds 2017 bij Atalanta en beschikt in Italië nog over een contract tot het einde van dit seizoen. Als hij zijn verbintenis niet verlengt, kan hij medio 2024 gratis vertrekken. De marktwaarde van de Oranje-international wordt getaxeerd op tien miljoen euro. In Nederland kwam De Roon uit voor Sparta Rotterdam en sc Heerenveen. Hij doorliep zijn jeugdopleiding bij Feyenoord.

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en...Kevin van Veen!