'Geniale' Bosz overladen met complimenten na PSV-zege

'Geniale' Bosz overladen met complimenten: 'Enorm veel respect voor'

4 december 2023 om 13:50

De beslissing van Peter Bosz om Jerdy Schouten tegen Feyenoord in het centrum van de PSV-defensie te zetten, kan op applaus rekenen van Kees Luijckx. 'Geniaal', noemt de ESPN-analist het.

Bosz maakt volgens Luijckx 'zijn intenties vanaf het begin duidelijk' door Schouten op de plek van André Ramalho te zetten. "Het zorgt ook voor chaos bij Feyenoord zodra ze de opstelling zien, want ze moeten zich toch aanpassen", zegt de oud-voetballer tegen ESPN.

"Ik vind het allebei supergoede trainers, maar met deze zet heeft Bosz het tactisch gewonnen van Slot", vervolgt Luijckx. "Hij doet het ook met de insteek dat hij na negentig minuten wel ziet waar hij staat. Of hij is geniaal, of hij wordt voor gek verklaard. In het verleden is dat laatste vaak genoeg gebeurd, maar hij blijft vasthouden aan zijn eigen filosofie en daar heb ik enorm veel respect voor."

Wie er in De Kuip ook uitsprong voor Luijckx, was Olivier Boscagli. De Fransman maakte de tweede PSV-goal en voorkwam daarvoor een 'zeker doelpunt' van Santiago Gimenez door de bal op het laatste moment te blokken. "Dit was zó goed verdedigd. Wat mij betreft telt dat net zo zwaar als een doelpunt."