'Geen ontslag: Kluivert kiest zelf voor vroeg vertrek uit Turkije'

'Geen ontslag: Kluivert kiest zelf voor vroeg vertrek uit Turkije'

04-12-2023 15:11
50

Patrick Kluivert heeft zelf besloten om op te stappen bij Adana Demirspor, meldt De Telegraaf. De ochtendkrant heeft navraag gedaan, nadat Turkse media naar buiten brachten dat de trainer diens congé kreeg bij de nummer vijf van de Süper Lig.

Kluivert begon afgelopen zomer aan zijn klus in Turkije en deed het naar behoren, met een huidige vijfde plaats in de competitie. Na twintig officiële wedstrijden houdt de 47-jarige trainer het voor gezien, klinkt het. Samen met zijn assistent Zeljko Petrovic, de rest van de Nederlandse staf en Adana Demirspor is in overleg besloten de contracten te ontbinden.

Op dit moment worden de details van de contractontbinding op papier gezet. Aanleiding voor de voortijdige exits is het niet voldoen van bepaalde verwachtingen, zowel van de kant van Kluivert als die van Adana Demirspor. De 79-voudig international van Oranje vertrok zonder zijn gezin, die achterbleef in Barcelona, naar Turkije.

Kluivert beschikte bij Adana nog over een contract tot de zomer van 2025. Zijn laatste klus voor Adana was het bondscoachschap van Curaçao in 2021.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!