Kluivert officieel weg bij Adana Demirspor

Adana Demirspor komt met bevestiging: Kluivert per direct weg als coach

4 december om 17:22

Patrick Kluivert en Adana Demirspor zijn definitief uit elkaar. Vanochtend lekte het nieuws al uit via de Turkse media, maar nu is ook de bevestiging van de club binnen. Adana Demirspor maakt niet bekend of het afscheid vanuit de club of vanuit Kluivert zelf kwam. 

'We zijn in goed overleg uit elkaar gegaan met Patrick Kluivert', vertelt de club over de situatie via de officiële kanalen. 'We willen Kluivert en zijn team bedanken voor al het werk dat hij bij onze club heeft verricht en we wensen hem succes in de toekomst.' Kluivert verloor afgelopen zaterdag van degradatiekandidaat Samsunspor en dit zou de druppel zijn geweest.

Mike Verweij van De Telegraaf kwam dan weer met het nieuws dat Kluivert juist zelf voor zijn vertrek koos. De trainer zou zijn contract hebben laten ontbinden omdat 'beide partijen niet aan de verwachtingen voldeden'. Demirspor komt zelf dus niet met een uitleg of het vertrek vanuit Kluivert kwam of vanuit de club. De huidige nummer vijf van de Turkse Süper Lig verloor afgelopen weekend en speelde daarvoor drie keer gelijk in de competitie.