Sneijder lyrisch: 'Koeman is blij, want hij wordt onze eerste spits op het EK'

Sneijder lyrisch: 'Koeman is blij, want hij wordt onze eerste spits op het EK'

4 december om 21:01

Wesley Sneijder prijst Brian Brobbey. De recordinternational van het Nederlands elftal hekelt de algemene stemming over de Ajax-spits en denkt dat Brobbey de eerste spits van Oranje wordt op het EK.

Brobbey maakt sterke weken door. Afgelopen weekend tegen NEC (1-2) was hij belangrijk met een assist. "Als die jongen begint met scoren zegt iedereen: wereldspits. In mijn ogen is hij in potentie zeker de beste spits van Nederland", zegt Sneijder bij Veronica Offside. "Ronald Koeman gaat blij zijn dat hij weer scoort, want hij wordt onze eerste spits op het EK."

"Hij is zo'n heerlijke spits om mee samen te werken", vervolgt Sneijder over Brobbey. "Altijd aanspeelbaar, hij houdt hem altijd vast..." In de media was de Ajax-aanvaller lang het mikpunt van kritiek. Vaak ging het dan over zijn manier van afwerken. "Iedereen gaat achter elkaar aan lullen", foetert Sneijder. "Daar moeten we in Nederland mee stoppen."

"Ga nou eens kritisch naar zo'n jongen kijken", gaat de oud-middenvelder verder. "Dan kan je niets anders zeggen dan dat hij een fantastische spits is. Hij heeft alleen pech in de afronding. Of het helemaal pech is weet ik niet, maar daar zal hij wat scherper in moeten worden. Nu schiet hij ze erin. Let op: over drie weken zegt iedereen dat hij een wereldspits is."