'Ajax wil toch verder met Hendriks'

Opmerkelijke Hendriks-geluiden bij Ajax: 'Tweede mes in rug van Van der Sar'

5 december om 07:32

Ajax lijkt toch door te willen met de zwaar onder vuur liggende Maurits Hendriks. Voorzitter Michael van Praag van de raad van commissarissen zou tevreden zijn over de Chief Sports Officer. Dat vertellen Valentijn Driessen en Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

In de ochtendkrant krijgt Hendriks de laatste tijd de wind van voren. De voormalig technisch directeur van NOC*NSF wordt ervan beticht het grote lek te zijn in het boek 'Ajax in crisis'. Ook noemde Driessen hem een ''nietsontziende carrièretijger', 'machtswellusteling' en 'narcist zonder moreel besef'. Binnen Ajax zou Hendriks bovendien worden uitgekotst.

Alle kritiek lijkt Van Praag niet af te schrikken. "We hoorden geluiden dat Michael van Praag toch graag met Maurits Hendriks door wil", zegt Driessen in Kick-off. "Hoe is het in godsnaam mogelijk? Hendriks steekt een mes in de rug van een Ajax-icoon als Edwin van der Sar en vervolgens gaat Michael van Praag – die zelf een Ajax-icoon wordt genoemd – Van der Sar een tweede mes in de rug steken door met de gedachte te spelen om hem langer voor Ajax te behouden. Hij heeft geen enkele inbreng."

Verweij vangt dezelfde geluiden op over Hendriks en is met stomheid geslagen. "Als het zo is, ik kan het me eigenlijk niet zo heel goed voorstellen, dan zou Michael van Praag compleet niet meer met zijn voeten in de Ajax-klei staan. Je hoeft je oren echt maar een klein beetje te luister te leggen en dan weet je dat iedereen klaar met hem is", oordeelt de clubwatcher.

"Ajax gaat er altijd prat op dat het een club met stijl is. Nou, misschien wel wás", gaat Verweij verder. "Ze zijn door een morele ondergrens gezakt als je toestaat dat een directeur gewoon anoniem in een boekje over een geliefde directeur als Edwin van der Sar praat. Als je dat toestaat als club, dus dat je als directeur meewerkt aan zo’n boekje, dan ben je geen knip voor de neus waard."

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!