Nog geen duidelijkheid wie trainer van FC Volendam wordt

'Positie Kohler twee dagen voor wedstrijd tegen Feyenoord nog groot vraagteken'

5 december om 10:10
Laatste update: 5 december om 11:06

Het is op dit moment nog onduidelijk wie er komende donderdagavond voor de groep staat bij FC Volendam, dat het uitduel met Feyenoord speelt. Matthias Kohler was er zaterdag nog bij tegen PEC Zwolle, maar of dat in De Kuip ook nog zo is, zal nog moeten blijken, aldus Voetbal International. 

'Dinsdagmorgen is de positie van trainer Matthias Kohler immers nog een groot vraagteken', zo tekent VI op. Er is veel onzekerheid bij de nummer zeventien van de Eredivisie, waar vorige week een heuse exodus heeft plaatsgevonden. De onduidelijke situatie heeft te maken met 'het vacuüm dat in de clubleiding is ontstaan', zo is te lezen. 

De commissarissen, verantwoordelijk voor het ontslag van Jan Smit, moeten een nieuw bestuur aanstellen. Dat bestuur moet vervolgens nieuwe voetbalmensen in de directie vinden, ook omdat technisch directeur Jasper van Leeuwen en Ruben Jongkind (directeur opleidingen) evenals Kohler hun vertrek hebben aangekondigd. Officieel gaan het bestuur en de directie over de aanstelling van een nieuwe coach, maar die posities zijn momenteel simpelweg niet ingevuld. 'Het gevolg is een totale patstelling rond Kohler.'

VI heeft dinsdagochtend ook contact opgenomen met rvc-voorzitter Jaap Veerman. Hij kan nog geen duidelijkheid verschaffen over wie de nieuwe trainer wordt. "Dat zal een dezer dagen wel duidelijk worden", luidt zijn antwoord. Ondertussen staat Kohler dinsdag oor de groep om training te geven.