Situatie Dani de Wit

'Wisselspeler De Wit op 'kruispunt' bij AZ, speler ambieert stap naar buitenland'

5 december om 11:20

Dani de Wit staat op een 'kruispunt' bij AZ, aldus Voetbal International. De middenvelder, die geen basisplaats meer heeft, kan zijn contract in Alkmaar verlengen. Of dat gaat gebeuren, zal moeten blijken. 

De Wit maakte in 2019 de overstap van Ajax naar AZ, waar hij al snel uitgroeide tot een belangrijke speler. Ruim vier jaar later is de situatie anders. De Wit is gepasseerd. "Natuurlijk baalt Dani hier van. Maar als technische staf maken we keuzes waarvan we denken dat ze het beste zijn voor het team", zei trainer Pascal Jansen afgelopen donderdag nog voor de camera van ESPN

De reserverol van De Wit staat los van zijn contractuele situatie, meldt VI. De rechtspoot kan zijn in de zomer van 2024 aflopende contract bij AZ verlengen, maar dan zal hij wel zijn akkoord moeten gaan met een vastgestelde transfersom in het nieuwe contract. Een ander scenario is dat de 25-jarige Hoornaar de aanbieding van AZ naast zich neer blijft leggen, en dat hij komende zomer een transfervrije status geniet. 'Dat zal voor hem de kans vergroten de overstap te maken naar een buitenlandse competitie', verwacht VI. De Wit zou die ambitie al langer koesteren. 

"Ik dacht toch wel dat ik hoger in de pikorde stond. Maar blijkbaar niet en dat vind ik lastig", zei De Wit afgelopen weekend tegen De Telegraaf. Komende zaterdag speelt AZ de thuiswedstrijd tegen Almere City. Aannemelijk is dat Jansen dan opnieuw het vertrouwen geeft aan Djordje Mihailovic. 

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!