Cocu reageert op vertrek bij Vitesse

Cocu bespreekt Vitesse-vertrek: 'Steeds negatieve invloeden, ook intern'

5 december om 21:18

Phillip Cocu besloot enkele weken geleden dat het beter was dat hij zijn trainersjob bij Vitesse zou inleveren. Direct na het verlies tegen Heerenveen op 11 november, informeerde Cocu de clubleiding over zijn vertrek. Een lastige keuze, maar er waren veel factoren die hem tot die beslissing dwongen.

"Die laatste weken denk je niet na over clubliefde", vertelt Cocu als gast bij KieftJansenEgmondGijp. "Er was zo veel aan de hand, dan kun je daar niet bij stil staan. Het enige wat we voor ogen hadden, was de club helpen. Afgelopen seizoen zijn we erin gebleven, maar dit jaar kon ik het niet aan de praat krijgen. Er is van alles aan de hand en ik hoop dat dit snel opgelost wordt."

Cocu vertelt ook dat er een hoop negatieviteit was bij Vitesse, door het gedoe rond de overname van miljardair Coley Parry. "Als club kan je eigenlijk niks door die eigenaarsstructuur. Ik merkte persoonlijk toen ik binnenkwam, toen zaten we daar als club nog niet mee. Dan stap je heel anders binnen. De laatste maanden zit je in een bubbel met continu negatieve invloeden. Van buitenaf, maar ook intern. Dat is best lastig om mee om te gaan."

Voor Cocu was zijn vertrek een pittig besluit, maar hij wist dat de club naar een ander soort coach moest zoeken. "Ik heb zelf die beslissing genomen, omdat ik nog steeds denk dat het de beste keuze voor de club is. Ik denk dat ze iemand moeten zoeken die een beetje energie en frisheid in het team kan brengen. Ik heb dan wel een paar dagen nodig, maar uiteindelijk kan ik dat daarna wel van me afschudden."