Sturing gooit roer Vitesse om en zet middenvelder in de spits tegen Fortuna

Sturing gooit roer Vitesse om en zet middenvelder in de spits tegen Fortuna

01-12-2023 10:58
25

Edward Sturing gaat flink ingrijpen bij Vitesse. Volgens De Gelderlander gaat de interim-coach zijn elftal op meerdere plekken wijzigen voor het Eredivisieduel met Fortuna. In de punt van de aanval lijkt Marco van Ginkel zijn opwachting te maken. 

Na de 5-0 nederlaag tegen Ajax heeft Sturing genoeg gezien. Nicolas Isimat-Mirin is zijn basisplaats kwijt bij Vitesse, net als aanvallers Saïd Hamulic en Joel Voelkerling Persson. Als gevolg van die ingreep schuift Melle Meulensteen een linie terug en schuift Ramon Hendriks door naar de linksbackpositie. Enzo Cornelisse schuift op zijn beurt door naar het middenveld. Ook Toni Domgjoni krijgt een kans in de basiself. Bovendien gaat Van Ginkel, die terugkeert na een schorsing, in de punt van de aanval spelen.

'De routinier mag dan wel snelheid missen, maar heeft wel scorend vermogen', schetst de krant. Dat kan van het duo Hamulic en Voelkering Persson niet gezegd worden. De huurlingen van Toulouse en US Lecce kunnen nog geen potten breken in Arnhem. 

Kacper Kozlowski en Million Manhoef zijn twijfelgevallen voor het duel met Fortuna. Mochten zijn niet fit genoeg zijn, dan spelen Mathijs Tielemans en Gyan de Regt in hun plaats. Fortuna Sittard - Vitesse begint zaterdag om 21.00 uur.