Witte rook: Vitesse presenteert opvolger Cocu tot de winterstop

Witte rook: Vitesse presenteert opvolger Cocu tot de winterstop

20 november - 14:07 Laatste update: 14:16
51

De kogel is door de kerk: Edward Sturing is de nieuwe interim-trainer bij Vitesse. Sturing volgt Phillip Cocu op, die na het duel met sc Heerenveen (1-3) besloot op te stappen.

Op de clubsite schrijft Vitesse dat Sturing tot de winterstop trainer is. De geboren Apeldoorner staat voor de zevende keer aan het roer in Arnhem. Binnen de technische staf vinden twee mutaties plaats. Theo Janssen en Chris van der Weerden maken plaats voor Tim Cornelisse en Nicky Hofs. Voor Van der Weerden zit zijn periode bij Vitesse er definitief op. De Arnhemmers zijn met Janssen in gesprek over een vervolgstap binnen de club.

"In deze roerige tijden wil ik de club vooruit helpen", reageert Sturing. "Het is weliswaar wederom een interim-periode, maar daar hebben Benjamin (Schmedes, technisch directeur, red.) en ik goed over gesproken met elkaar. Het belang van de club staat nu voorop. Het is aan mij om in ieder geval de komende wedstrijden het tij te keren. In de winterstop gaan we opnieuw het gesprek aan."

Vitesse wilde 'snel schakelen' en 'nieuwe energie' in het team. "De knop moet namelijk om: we moeten meer en meer laten zien dat we willen vechten voor elk punt. Wij denken dat Edward die mentaliteit erin kan krijgen", aldus Schmedes. "Dat heeft hij in het verleden namelijk ook bewezen. We zullen de komende periode gebruiken om een keuze voor de langere termijn te maken."

Tot de winterstop speelt Vitesse nog vijf wedstrijden: Ajax-uit, Fortuna-uit, Heracles-thuis, Almere City-uit en sc Heerenveen-thuis (KNVB Beker).