'Man United wil gaan beginnen aan slepende onderhandelingen voor oud-PSV'er

'Man United wil gaan beginnen aan slepende onderhandelingen voor oud-PSV'er

13 juni om 22:17

Manchester United wil spoedig een bod uit gaan brengen op Jarrad Branthwaite, zo meldt The Daily Mail. The Red Devils hebben de voormalig PSV'er al langere tijd op de radar staan. Toch wachten er vermoedelijk zware en lange onderhandelingen met zijn club Everton.

Het is inmiddels geen geheim meer dat Branthwaite op de radar van United staat. De nummer acht van het afgelopen Premier League-seizoen wil de onderhandelingen met Everton nu dus gaan beginnen, zo klinkt het. The Toffees hebben een prijskaartje van omgerekend zo'n 83 miljoen euro om de nek van de stopper gehangen. United heeft echter geen liggende gelden, omdat het rekening moet houden met de Financial Fair Play-regels van de Premier League.

Daardoor wacht mogelijk een lang en moeizaam onderhandelingsspel rondom een mogelijke transfer van Branthwaite. Eerder op donderdag werd nog gemeld dat Matthijs de Ligt ook in beeld is bij Manchester United. The Daily Mail schetst dat de club van Erik ten Hag mogelijk doorschakelt naar de Oranje-international als Branthwaite onhaalbaar lijkt, terwijl Jean-Clair Todibo ook als optie geldt op Old Trafford.

Over de hoogte van een openingsbod van Manchester United wordt verder niets duidelijk. Feit is wel dat de eigenaren van INEOS de blik hebben gericht op het rennoveren van de selectie, nu duidelijk is dat Ten Hag op Old Trafford blijft. Wat het uiteindelijke transferbudget van United wordt, is deels afhankelijk van uitgaande transfers.