'Ten Hag en United houden situatie De Ligt nauwlettend in de gaten'

'Ten Hag en United houden situatie De Ligt nauwlettend in de gaten'

13 juni om 12:29
Laatste update: 13 juni om 13:45

Erik ten Hag en Manchester United zouden de situatie van Matthijs de Ligt bij Bayern München nauwlettend in de gaten houden. De Oranje-international wordt gelinkt aan een vertrek bij Der Recordmeister. 

Volgens Florian Plettenberg van Bild is Ten Hag nog steeds groot fan van zijn voormalig pupil. De Duitse transferjournalist meldt bovendien dat De Ligt voor een goed bod mag vertrekken bij Bayern München. 

De geruchten rondom een vertrek van De Ligt worden versterkt door de mogelijk nieuwste aanwinst van Bayern: de Japanner Hiroki Ito van VfB Stuttgart. Volgens onder meer Fabrizio Romano betaalt Bayern de afkoopclausule van 30 miljoen euro en tekent de verdediger voor vijf jaar. Bovendien heeft Bayern ook zijn pijlen gericht op Jonathan Tah van Bayer Leverkusen. 

Op de persconferentie van Oranje wilde De Ligt niet ingaan op de geruchten. "Ik ben nu gefocust op het EK en daarna zien we wel wat er gebeurt", antwoordde hij politiek correct. 

De Ligt kwam dit seizoen in alle competities tot dertig wedstrijden voor Bayern, waarin hij twee keer scoorde en één assist gaf. Bij Ajax werkten Ten Hag en De Ligt eerder succesvol samen. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: