Meer details bekend over evaluatie Erik ten Hag

'United voerde 2 dagen voor FA Cup-winst van Ten Hag gesprek met andere kandidaat'

12 juni om 16:20
Laatste update: 12 juni om 22:15

Manchester United heeft slechts twee dagen voor de FA Cup-finale tegen Manchester City nog gesproken met een andere manager. Het gaat om Fulham-coach Marco Silva, aldus The Athletic, dat meer details brengt over de evaluatie en het uiteindelijke aanblijven van Erik ten Hag. 

De FA Cup-finale werd gespeeld op 25 mei. United versloeg die dag op Wembley City tegen alle verwachtingen in met 2-1. Slechts twee dagen daarvoor zat het clubbestuur nog om de tafel met Silva, zo is te lezen. Op diezelfde dag gaf Ten Hag in gesprek met Engelse media nog aan dat hij ervan uitging dat hij aan zou blijven als manager van United. 

Dat gebeurde uiteindelijk, zo is dinsdag bekend geworden. Het leek er echter lang op dat de Nederland zijn seizoensevaluatie niet zou overleven. Gedurende die periode heeft United met nog veel meer kandidaten gesproken, of ze in ieder geval overwogen. Roberto De Zerbi, Thomas Tuchel en Mauricio Pochettino zijn allemaal langs geweest. Laatstgenoemde kreeg de voorkeur van clubicoon Sir Alex Ferguson. 

Ook het benaderen van Sporting Portugal-trainer Ruben Amorim werd overwogen, maar hij werd nooit een serieuze kandidaat. Datzelfde geldt voor Roberto Martinez, de bondscoach van Portugal. Geen van allen overtuigde uiteindelijk genoeg, waardoor Ten Hag aanbleef.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: