Bayern maakt komst van Ito bekend

Done deal: United-target De Ligt heeft nieuwe concurrent, Bayern betaalt miljoenen

13 juni om 17:10

Het hing al even in de lucht, maar is nu officieel: Hiroki Ito speelt vanaf volgend seizoen voor Bayern München. Der Rekordmeister heeft de afkoopclausule van dertig miljoen euro in zijn contract bij VfB Stuttgart geactiveerd. 

Ito is een bekende naam in Nederland, want de Japanse verdediger werd in de zomer van 2023 hevig aan Ajax gelinkt. Sven Mislintat, destijds de technisch directeur in Amsterdam, wilde hem maar al te graag inlijven. Dat lukte niet, waardoor Ito nog een jaar bij Stuttgart bleef. Met die club eindigde hij afgelopen seizoen op een knappe tweede plaats in de Bundesliga

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ulm

  • logo

    Bayern München

Ito tekende na de geklapte Ajax-transfer een nieuw contract bij de Zuid-Duitse club, waarin dus een afkoopclausule van dertig miljoen euro werd opgenomen. Een bedrag dat Bayern nu op tafel heeft gelegd. 

Voor Matthijs de Ligt betekent de komst van de negentienvoudig international van Japan een nieuwe concurrent. Al is het onzeker of De Ligt ook na komende zomer nog bij Der Rekordmeister speelt. Eerder op donderdag kwam naar buiten dat het Manchester United van Erik ten Hag interesse heeft in de Oranje-international.

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!